Verktygshållare & fixturering

Verktygshållare & fixturering

Vårt program för hållande och fixturering innehåller allt det som kunden söker. Oavsett om ni är på jakt efter standard- eller speciallösningar, så hjälper våra duktiga personal dig att hitta rätt lösning. Läs mer nedan eller klicka dig in på vår webbshop!

Verktygshållare & fixturering

Vårt program för hållande och fixturering innehåller allt det som kunden söker. Oavsett om ni är på jakt efter standard- eller speciallösningar, så hjälper vår duktiga personal dig att hitta rätt lösning. Vi har ett brett sortiment av verktygshållare från kända, marknadsledande leverantörer. Allt från enkla manuella skruvstycken till de mest avancerade lösningarna innehållande pneumatik och hydraulik. Vi arbetar endast med de ledande aktörerna inom respektive område – vi kan alltid leverera de senaste tekniska innovationerna.

Våra leverantörer

Inom hållande och fixturering

Våra experter inom hållande och fixturering

Chuckar för kraft och precision. FAHRION tillverkar första klassens precisionschuckar och högkvalitativa spännhylsor. Tekniskt ledande inom DIN ISO 15488 hylsor (ER/ESX) och tillverkar dessa inom snävare toleranser än vad standarden föreskriver. Ihop med den egenutvecklade och patenterade CENTRO-P chucken ger dessa hylsor en lösning som garanterar maximal precision, stabilitet, flexibilitet, processäkerhet och ekonomi.

Schweizisk tillverkare med ett komplett sortiment av avancerade skruvstycken och lösningar inom fixturering. Startade som mekanisk verkstad 1923 och började sin framgångsresa genom att 1933 tillverka sitt första bänkskruvstycke. Lanserade det första högtrycksskruvstycket redan 1965 och har därefter fortsatt att skapa sig ett namn som fixtureringsexpert. Producerar hela sortimentet inhouse ifrån råmaterial till färdig produkt.

Flexibla lösningar för snabba omställningar är idag närmast en nödvändighet. ZeroClamps fokus ligger på utveckling och produktion och systemet hjälper till att reducera uppställningstiden, produktbyten, stillestånd och produktionskostnaden samtidigt som processäkerheten ökar. Ett nollpunktssystem är det moderna alternativet till de konventionella T-spåren. Uppställningstiderna minskar drastiskt och maskinkapaciteten ökar som ett resultat. Maximal flexibilitet och processtillförlitlighet under hela produktionen garanteras.

Mimatics drivna verktyg – för produktion i stora volymer
Våra drivna verktyg kommer från en av marknadens ledande tillverkare och leverantörer – det tyska företaget Mimatic. De drivna verktygen från Mimatic för CNC-svarvar och bearbetningsmaskiner klarar av högvolymstillverkning och komplett bearbetning, utan behov av att spänna om arbetsstycket. Genom att använda Mimatics produkter kan du och ditt företag öka er produktivitet, samtidigt som era kunder får detaljerade, noggranna och högkvalitativa produkter.

Service av drivna verktyg
Är dina drivna verktyg i behov av service kan vi hjälpa dig med det. Vi har en av marknadens mest erfarna serviceteam och hjälper dig med reparation av de flesta märken som finns inom drivande verktyg på marknaden.

Schaublin, ett traditionellt schweiziskt företag med mer än 100 års erfarenhet inom spännteknik, erbjuder ett omfattande program för fastspänning av verktyg- och arbetsstycken. Man erbjuder spännhylsor med lång livslängd och hög elasticitet till alla olika typer av maskiner som till exempel transfermaskiner ifrån Pfiffner-Hydromat, svarvar ifrån bland annat Schaublin, Mikron, Willemin-Macodel samt verktygsslipmaskiner tillverkade av Anca, Walther Helitronic och Rollomatic.  

Företaget grundades 1915, några år efter Ravema och har nu ett världsomfattande rykte om sig att utveckla och tillverka schweiziska spännhylsor och precisionsprodukter av högsta kvalitet och precision för krävande bearbetning.

En av världens ledande leverantörer av modulära verktygssystem. Produktprogrammet härstammar från modulära arborrsystem, där absolut precision, hög flexibilitet och den kända schweiziska tillförlitligheten kommer ifrån. Därifrån utökades produktportföljen kring de modulära borrsystemen så att man idag är den ledande leverantören av HSK-svarvverktyg i världen. Det polygona PSC-sortimentet är komplett och motsvarar HSK-programmet. SwissTools levererar kvalitet, inget annat.

Ledande leverantör av avancerad fastspänningsteknik. Började för 30 år sedan att tillverka manuella skruvstycken och har sedan utökat sortimentet till att omfatta allt vad gäller fasthållning av komponenter med hjälp av hydraulik och nollpunktsystem. Uppfann det revolutionerande systemet Sintergrip där man med hjälp av hårdmetallvändskär kan spänna arbetsstycken på endast 3,5mm. 

Marknadsledaren inom fixturkonstruktion. Alufix byggsatser i aluminium för prisvärd och exakt fixering av arbetsstycket för olika typer av mätteknik.

Fastspänning och fixturering med hjälp av vakuum, särskilt lämpligt för bearbetning av känsliga och formkritiska detaljer.