Teknikcenter

Teknikcenter

I vårt Teknikcenter om ca 4000m2 har vi utställning av maskinnyheter inom fräs, svarv och laser, verktyg och mätinstrument året om.

I december 2021 invigdes Nordic Laser Technology Center – ett samarbete mellan Ravema, Mazak Danmark och Wihuri Finland.

Tillsammans förser vi norden med det senaste inom Laserteknologi.

Mazak började producera laserbearbetningsmaskiner redan på 80-talet. Sedan dess har Mazak koncentrerat sig på att producera avancerade & kvalitativa maskiner, kapabla att skära tunna såväl som tjocka, platta arbetsstycken, kubformade arbetsstycken samt rör- och konstruktionsmaterial – allt med hög hastighet och hög precision. Detta möjliggörs genom att använda den senaste maskinverktygs- och CNC-tekniken samt CAD/CAM-programvaran samtidigt som fokus ligger på en övergripande ergonomisk maskindesign. Med en omfattande produktserie av laserprodukter, som inkorporerar den mest avancerade teknologin, utformad för att möta i princip alla produktionskrav är Mazaks lasermaskiner byggda för att hålla.

I vårt teknicenter om ca 4000m2 har vi utställning av maskinnyheter, verktyg och mätinstrument året om. Hit är du alltid välkommen för att se de senaste nyheterna, få inspiration, provköra detaljer och diskutera speciallösningar och utveckling med våra kunniga medarbetare. Håll utkik bland våra nyheter och på våra sociala medier, där finner du inbjudningar till de senaste eventen som vi anordnar både i vårt eget teknikcenter samt tillsammans med våra samarbetspartners.

Det är också i Ravemas teknikcenter som vi håller våra populära operatörsutbildningar. Årligen är flera hundra av våra kunders operatörer på plats hos oss för utbildning i mjukvaror, styrsystem och produktionsteknik. Vi har ett helt nytt och tekniskt avancerat center där du kan lära dig allt om både nyare och äldre system.

Välkommen hit du också för att se nyheter och träffa oss.