Så här mycket kan du spara med en förinställare 

Producerar du spånor? Här kommer några tips på hur du kan maximera produktiviteten och minska kostnaderna! 

En CNC-maskin är som mest lönsam när den producerar spånor och som mest kostsam när den står stilla. Spindeln måste ständigt snurra för att du ska kunna tjäna pengar, och varje gång du behöver stoppa maskinen för att ställa in ett verktyg eller för att byta ut slitna verktyg förlorar du värdefull tid och pengar. 

Hur kan du hålla igång spindeln? 
En enkel lösning är att använda en förinställare från Elbo Controlli. Genom att ställa in dina verktyg offline utanför maskinrummet kan du undvika det manuella arbetet inuti maskinen. Detta minskar stillestånden och kortar ner både ställtider och produktionstider. Resultatet blir ökad produktivitet och minskade kostnader. 

Hur mycket kan du spara? 
Låt oss titta på några konkreta exempel: 

 • 10 maskiner med en snittkostnad på 800 kr/timme: Om du byter tre verktyg om dagen i dessa maskiner kan du spara upp till 100 000 kr på ett år! 
 • 6 maskiner med en snittkostnad på 800 kr/timme: Om du byter fem verktyg om dagen i dessa maskiner, kan du också spara upp till 100 000 kr på ett år! 

Fler fördelar med en förinställare från Elbo Controlli 

 • Förbättrad verktygskontroll och kvalitet 
  Genom att mäta och verifiera verktygsmått i förväg säkerställs ett optimalt skick på verktyget och att verktyget uppfyller de specificerade toleranserna. Vision-systemet kan användas för att visuellt kontrollera skäreggarnas skick och förslitning, vilket bidrar till förbättrad kvalitet på de tillverkade detaljerna. 
 • Flexibilitet och kompatibilitet 
  Elbo Controllis förinställare är utformade för att vara kompatibel med olika typer av verktyg och infästningar. Oavsett om det gäller fräsverktyg, borrverktyg, gängtappar eller andra typer av verktyg, så har förinställaren kapacitet för att hantera dem. 
 • Ökad verktygslivslängd 
  Genom att korrekt förinställa verktygen utifrån deras användningsdata kan man förlänga verktygets livslängd. Att undvika överbelastning eller felaktig användning minskar slitaget på verktyget och minskar behovet av frekventa verktygsbyten. 

Du kan läsa mer om fördelarna med en förinställare från Elbo Controlli HÄR. 

Kom och se själv! 
Om du fortfarande är skeptisk är du varmt välkommen att besöka oss på Ravema i Värnamo. Vi demonstrerar gärna hur en Elbo Controlli förinställare fungerar i praktiken och visar hur den kan hjälpa dig att öka din produktivitet och börja tjäna mer pengar.