Nyhet – GARANT Master Chuck!

Oavsett vilken typ av Hydraul Chuck du väljer inom GARANT Master Chuck-familjen kommer den att prestera utmärkt! De nya chuckarna erbjuder ett alternativ till krympchuckar och garanterar hög produktivitet med sitt patenterade spännsystem.

GARANT Master Chuck finns i två varianter: den slimmade versionen, som liknar en krympchuck och passar utmärkt för verktygs- och formtillverkning, samt den korta ”kraft”-versionen, idealisk för dynamisk grov- och finbearbetning. Dessa chuckar kan klara upp till tio gånger fler inspänningsoperationer än vanliga hydraulchuckar och säkerställer problemfri bearbetning, även vid höga temperaturer. Det patenterade hydrauliska spännsystemet fördelar krafterna jämnt och ger hög rundgångsnoggrannhet för verktyg med skafttolerans h6.

Båda GARANT Master Chuck-varianterna kan användas med reduceringshylsa och erbjuder användarvänlighet. Den slimmade versionen eliminerar behovet av krympprocessen och kan användas med befintlig programmering. Den är även temperaturbeständig upp till 120 grader Celsius vid 4 timmars kontinuerlig drift, vilket gör den idealisk för uppgifter som borrning, gängning och fräsning.

Å andra sidan är den korta ”Prestanda”-versionen av GARANT Master Chuck kompakt och kraftfull, vilket gör den perfekt för dynamisk grov- och finbearbetning. Dess optimerade kontur och utmärkta värmebeständighet gör den till ett utmärkt val för höga skärhastigheter.

Den ”kraftfulla” versionen av GARANT Master Chuck i hydraulchuck-serien är som en högpresterande arbetsmyra som mästerligt hanterar dynamiska fräsapplikationer och finbearbetning som kräver enastående ytfinhet dygnet runt.

Den ”slimmade” versionen av GARANT Master Chuck i hydraulchuck-serien har samma kontur som en krympchuck, men den utmärker sig genom sin enkla hantering och förmåga att erbjuda en effektiv dämpningseffekt.

De nya GARANT Master Chuck-varianterna är nu tillgängliga i Hoffmann Group eShop och från katalogen 2023/2024. De har en axiell längdjustering på 10 mm och levereras med ett standard RFID/Balluffchip-hål.

Vill ni veta mer? Varmt välkomna att kontakta oss!