Gressel – ett sekel av innovation och kvalitet

Gressel grundades 1923 i Aadorf, Schweiz av Edmund Gressel och var då en mekanisk verkstad som tillverkade enklare verktyg. Med tiden utvecklades deras produkter och 1933 tillverkades deras första skruvstycke.

Skruvstycke PS

1941 tog Gressel steget in i maskinrummet. Från att tillverka bänkskruvstycken började man tillverka maskinskruvstycken. Utvecklingen fortsatte och 1965 utvecklar man ett av världens första skruvstycken med kraftförstärkare.

Under mitten av 1900-talet fortsatte Gressel att expandera och utvecklade nya teknologier för att tillgodose behoven hos en växande kundbas. Nya skruvstycken med snabbväxlingssystem introducerades och Gressel cementerade sin plats som en innovatör inom branschen. 2019 lanseras R-C2, en helautomatisk robotmodul för i- och urladdning av detaljer. Denna produkt vinner sedan ”German Innovation Award” 2023.

Idag är Gressel ett erkänt varumärke som gör det möjligt för kunder att effektivisera sina arbetsflöden och öka produktiviteten. Genom att vara en komplett leverantör av fixtureringslösningar för allt ifrån enstycks-, fåstycks-, medel-, och storserieproduktion ligger man alltid steget före. Ett tydligt exempel på Gressels utveckling och innovationskraft är skillnaden mellan det enkla skruvstycket PS från 1933 till dagens skruvstycke C2.0.

Läs mer om Gressels C2.0 här: Hantera större arbetsstycken med Gressels C2 – Ravema

Med fokus på kvalitet, innovation och kundfokus är Gressel idag en av Ravemas starkaste partners. Vi gratulerar och tackar Gressel för 100 framgångsrika år och ser fram emot deras fortsatta resa.