Vår leverantör Fahrion är en tysk kvalitetstillverkare av förstklassiga precisionschuckar och högprecisionshylsor. Ravema är den enda återförsäljaren i Sverige, Norge och Finland som är prioriterad av Fahrion att sälja deras premiumsortiment – CENTRO|P Premium. De största fördelarna med CENTRO|P Premium är: Fahrion | Chuckar och hylsor:Fahrion har ett komplett program för både chuckar och hylsor.

Läs mer

Garants stånggripare är en högpresterande och mångsidig stånggripare som ger hög precision och tillförlitlighet. Med sin enkla justering av tryck och dess förmåga att greppa även tunga arbetsstycken är den det självklara valet för alla som vill ha en pålitlig stånggripare. Stånggriparens förmåga att flytta tunga vikter ger högre flexibilitet och effektivitet i ditt arbete.

Läs mer

Vår leverantör Gressel är en schweizisk tillverkare med ett komplett sortiment av avancerade skruvstycken och helhetslösningar inom fixturering. En av deras mest populära produkter är C2, ett högpresterande skruvstycke som används för att säkra arbetsstycken i maskinen. Nu har Gressel släppt en uppdaterad version kallad C2.0 samt att de släppt nya större modeller av C2.

Läs mer

Det ser ganska lugnt och stillsamt ut i vårt teknikcenter just nu, men bakom kulisserna jobbas det på för fullt med förberedelser inför våra demodagar. Vi förbereder maskiner och verktyg, hallen ska fixas till, mat ska beställas och personalen förbereder sig. Vi är taggade för årets första demodagar! Varmt välkomna att besöka oss!

Läs mer

Med vårt breda sortiment inom uppspänning kan du maximera din produktivitet genom att säkerställa en korrekt och snabb uppspänning av dina verktyg och arbetsstycken. Vårt sortiment inkluderar bland annat standard- och specialkuber från OML, kostnadseffektiva nollpunktssystem från Zero Clamp, skruvstycken av högsta kvalitet från Gressel och chuckar av premiumkvalitet från Garant. Oavsett om du behöver

Läs mer

Företag ställs inför allt högre krav på noggrannhet och marknadens efterfrågan på en snabb och exakt mätteknik ökar ständigt. För möta de ökade kraven är det viktigt att ha kunskap om moderna och innovativa lösningar. Ravema har under lång tid samarbetat med tyska Wenzel som med sina över 600 anställda är mätbranschens största familjeägda bolag.

Läs mer

Digital dataöverföring av mätdata blir alltmer efterfrågat på marknaden bland företagen. I samband med detta ökar kraven på underleverantörer där mer exakt och tydlig mätning står i fokus. Att inte kunna leva upp till dessa krav kan bli kostsamt, så därför är det viktigt att optimera sina processer kring mätdata. Digital dataöverföring kan ske trådlöst

Läs mer

Vi på Ravema kan gladeligen välkomna Christian Hedin som ny applikationstekniker inom mätteknik på verktygsavdelningen. Christian är 39 år och har lång erfarenhet kring bearbetningsprocesser och mätteknik. Vi tog oss en pratstund för att lära känna Christian bättre och diskutera Ravemas nya satsning inom mät. Välkommen Christian! Hur gammal är du och vart bor du?–

Läs mer